01 Mix&Roll Behanglijm

Mix&Roll Behanglijm

  • Zeer eenvoudig aan te maken: 30 seconden mengen
  • Binnen 2 minuten gebruiksklaar
  • Voor alle behangsoorten, ook vliesbehang
  • Klontert niet
  • Doseerindicatie

TOEPASSING

Behanglijm voor het verlijmen van alle soorten papier-, vinyl- en vliesbehang op normaal absorberende ondergronden zoals o.a. steen, beton, stucwerk, gips en cement .

PRODUCT

Productnaam: Perfax Mix&Roll Behanglijm
Soort product: Behanglijm
Verpakking: Flacon voor 4 à 5 rollen behang (500 g)

EIGENSCHAPPEN

Verbruik: Verbruik afhankelijk van type behang en overeenkomstige aanmaakverhouding
Kleur: Wit, droogt transparant op
Verwerkingstemperatuur: Niet verwerken bij een temperatuur onder +5°C
Grondstof: Geconcentreerde Metylcellulose met synthetische harsen
Verwerkingstijd:

20 minuten bij +20°C. Eventuele correcties binnen deze tijd uitvoeren.
Een hoge kamertemperatuur verkort de verwerkingstijd.

VERWERKINGSVOORSCHRIFTEN

Voorbereiding van de lijm

Flacon goed schudden voor gebruik tot een gelijkmatige gel. Giet de inhoud in koud water onder krachtig roeren gedurende 30 seconden. Na 2 minuten wederom doorroeren, de lijm is nu klaar voor gebruik.

Aanmaakverhouding:

Toepassing Flacon 500g Voldoende voor:
Voorlijmen 10L 100m²  
Normaal papierbehang 5L 25-30m² 5 rollen
Vinylbehang, speciaal papierbehang, Rauhfaser 4L 20-25m² 4 rollen
Vliesbehang 4L 20-25m² 4 rollen

Voorbereiding van de ondergrond

Zorg voor een schone, stofvrije, droge, vaste en vlakke ondergrond, die vrij is van vochtproblemen.
Oud behang verwijderen met Perfax Behangafweekmiddel en Perfax Behangafsteker. Een waterbestendige wandbekleding vooraf doorprikken met de Perfax Behangperforator zodat het afweekmiddel kan inwerken op de lijm. Scheuren en gaten vullen met een Perfax vulmiddel.
Een normaal zuigende ondergrond is vereist. Op niet zuigende ondergronden kan gebruik gemaakt worden van Perfax Behangrandenlijm. De ondergrond kan soms ook terug zuigend gemaakt worden door bv. het afschuren van de aanwezige verflaag.Sterk zuigende ondergronden dienen voorbehandeld te worden. Bij normaal stucwerk volstaat het om voor te lijmen met verdunde behanglijm (zie de aanmaaktabel voor de correcte mengverhouding). Voor bepaalde ondergronden zoals gipsplaten, uitermate droog stucwerk, snelbouwmaterialen, cellenbeton, e.a. is het nodig een geschikte primer, afhankelijk van de ondergrond, aan te brengen.

Behangen

Vliesbehang
De lijm voldoende en gelijkmatig in ruim één baanbreedte op de muur aanbrengen met de Perfax Behangroller of Lijmkwast. De rug van het behang niet bevochtigen Vervolgens het behang stotend in het nog vochtige lijmbed aanbrengen. Druk de banen gelijkmatig van boven naar beneden, van het midden naar buiten aan en strijk ze glad met de Perfax Behangspatel. Druk de naden aan met de Perfax Naadroller. Snijd het behang langs plafond, plinten en kozijnen op maat met behulp van de Perfax Behanglineaal.

Slechts zoveel lijm aanbrengen op de ondergrond als in 20 minuten beplakt kan worden. Correcties zijn makkelijk uitvoerbaar in deze verwerkingstijd. Een hoge kamertemperatuur verkort de verwerkingstijd.

Bij een correct gebruik van de Perfax lijm en het behang en indien het volgend pictogram op de verpakking van het vliesbehang aanwezig is, is het vliesbehang nadien gemakkelijk verwijderbaar.

Papier- en vinylbehang
De lijm met de Perfax Lijmkwast voldoende en gelijkmatig op de rugzijde van het behang aanbrengen, neem de randen goed mee. Vouw de behangbanen op volgens onderstaande instructie op en laat ze voldoende inweken (ca. 10 à 15 minuten). Het opvouwen voorkomt dat de naden gaan openstaan en de lijm tijdens de langs de randen opdroogt. Voor het aanbrengen op de wand, het behang zo nodig nogmaals zuinig insmeren.

Breng het behang stotend op de muur aan. Druk de banen gelijkmatig van boven naar beneden, van het midden naar buiten aan en strijk ze glad met de Perfax Behangspatel. Druk de naden aan met de Perfax Naadroller. Snijd het behang langs plafond, plinten en kozijnen op maat met behulp van de Perfax Behanglineaal.

ATTENTIE

Gebruik altijd schoon gereedschap. Lijmvlekken direct met een vochtige doek deppend verwijderen. Gereedschap met water reinigen. De voorschiften van de wandbekledingsfabrikant in acht nemen. Buiten bereik van kinderen houden. De verpakking na gebruik goed sluiten. Op een koele en vorstvrije plaats bewaren. Niet beneden +5°C verwerken. Niet ontvlambaar. Houdbaarheid: 1 jaar in ongeopende verpakking.