03 Metyl direct klaar

Metyl direct klaar

  • Voor alle behangsoorten
  • Kan direct gebruikt worden
  • Vlekt en klontert niet

HOOGWAARDIGE METYL CELLULOSE (met kunsthars)

Vlekt niet, kan niet klonten, extra sterk, goed corrigeerbaar en vochtbestendig.
Direct klaar voor gebruik; geen wachttijd nodig na het aanmaken.
Kan, afhankelijk van de aanmaakverhouding, zowel voor het plakken van normaal, als voor zwaar en speciaal behang gebruikt worden.

Perfax Direkt Klaar is kalkbestendig waardoor zelfs geschikt voor toepassing op nieuwe pleisterlagen. Extra visceus, waardoor ook uitstekend geschikt voor behangmachines.

VERPAKKING

Pakje 200 g

EIGENSCHAPPEN

Soortelijk gewicht: 0,39 - 0,47
Voornaamste grondstof: Metylcellulose met kunsthars toeslagstoffen
Oplossend vermogen: na ca. 3 minuten gebruiksklaar
pH-waarde v/d oplossing: 8 - 9
Uiterlijk na oplossing: Melkwit, kortdradig
Aanmaakverhouding: zie tabel

VERWERKING

Aanmaken van het plaksel

Strooi zo snel mogelijk (binnen de 5 seconden) de volledige inhoud van het pakje onder krachtig en voortdurend roeren in koud leidingwater (zie tabel) en blijf doorroeren tot het mengsel glad is (na +/- 25 seconden). Gebruik voor het aanmaken en krachtig mengen van het behangplaksel bij voorkeur de Perfax Roerspaan. De gaten in de Perfax Roerspaan garanderen een optimale vermenging. Het verdient aanbeveling om het mengsel na 3 minuten nog eens krachtig door te roeren.
Perfax Behangplaksel Direkt Klaar is nu klaar voor gebruik.

Toepassing Aanmaken in Voor +/-
Voorlijmen 8,5 liter 62,5 m²
Normaal papierbehang, afstripbaar behang 5 liter 30 m² =6 rollen
Zwaar en speciaal behang: Rauhfaser, reliëfbehang, vinylbehang 4,5 liter 25 m² =5 rollen

Voorbereiding van de ondergrond

Zorg voor een schone, droge, vaste, vlakke en licht absorberende ondergrond. Het oude behang vooraf doorprikken met behulp van de Perfax Behangperforator en daarna het Perfax Behangafweekmiddel laten inwerken. Met de Perfax Behangafsteker kan het behang eenvoudig verwijderd worden. Het is aan te bevelen de ondergrond na het verwijderen van het oude behang en voor het opnieuw behangen te reinigen .

Scheuren en gaten dienen eveneens gevuld te worden. Dit kan gebeuren met bijvoorbeeld een vulmiddel uit het Perfax-assortiment.

Sterk zuigende ondergronden voorlijmen volgens bovenstaande tabel. Bij een niet absorberende, of ook niet zuigende, ondergrond een hechtbrug creëeren door een laag Perfax Lijm voor Muurrenovatie en Polystyreen (verdund met 20% water) aan te brengen. Deze laag volledig laten drogen en daarna behangen zoals een gewone pleisterlaag. Kleine niet absorberende oppervlakken kunnen met behulp van Perfax Wandlijm voor Behangranden, Vinyl op Vinyl en Moeilijke Ondergronden behangen worden.

Behangen

Perfax Behangplaksel Direkt Klaar voldoende en gelijkmatig met bijvoorbeeld de Perfax Lijmkwast op de rugzijde van het behang aanbrengen, dubbelvouwen, laten inweken. Voor het aanbrengen op de wand het behang zo nodig nogmaals zuinig van plaksel voorzien.
De banen stotend plakken en gladstrijken met een borstel of doek van het midden naar de rand en van boven naar beneden. Aansluitend de naden met een behangroller aandrukken. Voor het gladstrijken van behang zonder reliëf gebruikt u best de Perfax Behangspatel.
Een feilloze afwerking aan plinten, plafonds, … krijgt u met de Perfax Behangliniaal.

Opmerking

Voor vinylbehang met een papier-rug: de banen na het insmeren met behangplaksel, tot het midden dichtvouwen en oprollen. Het oprollen voorkomt dat de naden gaan openstaan en het plaksel tijdens de inweektijd (ong. 10 à 15 minuten) langs de randen uitdroogt.

ATTENTIE

  • Behangplaksel droog bewaren.
  • Na gebruik het gereedschap dadelijk met water schoonmaken.
  • Overtollige lijm en vlekken direct met een schone, vochtige doek deppend verwijderen.
  • Aangemaakt plaksel blijft enige weken verwerkbaar.
  • Altijd de verwerkingsvoorschriften van de behang-fabrikant opvolgen.