Ready & Roll Glasweefsel

Kenmerken en voordelen

 • Droogt transparant op
 • Makkelijk corrigeerbaar (zolang de lijm aan de licht is blootgesteld)
 • Oplosmiddelvrij
 • Ook in wit verkrijgbaar

Toepassing

Gebruiksklare lijm met een uitstekende kleefkracht voor het verlijmen van alle soorten glasweefsel op normaal absorberende ondergronden zoals o.a. steen, beton, stucwerk, gips, cement en hout.

 

Soortelijk gewicht:

1,02 kg/l

 

Verbruik:

 • niet ingekleurd:ong. 200 g/m²
 • ingekleurd: ong. 250 g/m²
 • als voorstrijklaag: ong. 150 g/m²

 

Ph - waarde:

6 - 7

 

Kleur:

Wit - transparant na drogen

 

Verwerkingstemperatuur:

Niet verwerken bij een temp. onder +10°C

 

Grondstof:

Weekmakervrije kunstharsdispersie

Wachttijd Geen

Open tijd 20 à 30 minuten bij +20°C. Eventuele correcties binnen deze tijd uitvoeren

 

Verpakking

 • Emmer 5 kg
 • Emmer 10kg

Verwerkingsvoorschriften

Voorbereiding van de lijm

Goed doorroeren voor gebruik.

Voorbereiding van de ondergrond

Geschikt voor alle zuigende ondergronden, zoals o.a. stuc- en pleisterwerk, beton, eternit, hout, hardboard, spaanplaats, mits deze vast, vlak, blijvend droog, stof- en vetvrij zijn.

Verf- en behangresten verwijderen; vastzittende olieverflagen dienen te worden opgeruwd en/of aangeloogd met bv. ammoniak. In dit laatste geval met schoon koud leidingwater naspoelen.

De vorige wandbekleding vooraf doorprikken met behulp van de Perfax Behangperforator en daarna het Perfax Behangafweekmiddel laten inwerken. Met de Perfax Behangafsteker kan het behang eenvoudig verwijderd worden. Het is aan te bevelen de ondergrond na het verwijderen van de vorige wandbekleding en voor het opnieuw behangen te reinigen.

Scheuren en gaten dienen gevuld te worden. Dit kan gebeuren met bijvoorbeeld een vulmiddel uit het Perfax assortiment. Sterk zuigende ondergronden met verdunde Perfax Glasweefsellijm voorlijmen (20% water toevoegen aan de gebruiksklare lijm).

Bij een niet absorberende, of ook niet zuigende, ondergrond een hechtbrug creëeren door een laag Perfax Lijm voor Muurrenovatie en Polystyreen (verdund met 20% water) aan te brengen. Deze laag volledig laten drogen en daarna behangen zoals een gewone pleisterlaag. Kleine niet absorberende oppervlakken kunnen met behulp van Perfax Wandlijm voor Behangranden, Vinyl op Vinyl en Moeilijke Ondergronden behangen worden, zonder vooraf een hechtbrug te creëren 

Aanbrengen van de lijm

De lijm met een lamsvachtroller of lijmkam (nr. A1 / B1) voldoende en gelijkmatig in de baanbreedte op de ondergrond aanbrengen. Vervolgens het glasweefsel in het nog vochtige lijmbed aanbrengen. Direct hierna het glasweefsel afrollen en gelijkmatig met een spatel van boven naar beneden, van het midden naar buiten toe aandrukken. De Perfax Behangspatel is hierbij een handig en geschikt hulpmiddel. Het glasweefsel stotend verlijmen.

Slechts zoveel lijm aanbrengen op de ondergrond als in 20 minuten kan beplakt worden. Een hoge kamertemperatuur verkort de opentijd. Correcties zijn makkelijk uitvoerbaar in deze opentijd. Een feilloze afwerking aan plafond, plint krijgt u met behulp van het Perfax Behangliniaal. Na droging van de lijm (ong. 12 à 24 uur) afwerken in de gewenste kleur met 2 lagen verf. Indien de ondergrond onzuiverheden vertoont bv. vlekken, donkere ondergrond bestaat de mogelijkheid dat een 3de laag verf noodzakelijk is.

Ingekleurde lijm

Perfax Wandlijm voor Glasweefsel kan ook gemakkelijk ingekleurd worden met een universeel kleurpigment (max. 1 à 2% toevoegen). Goed roeren. Voor het verlijmen en aanbrengen van de banen, dezelfde richtlijnen volgen als hierboven beschreven.

Om het verdere inkleuren te vereenvoudigen, kan na het plaatsen van 5 of meerdere banen het glasweefsel overschilderd worden met de ingekleurde lijm. Na droging van de lijm overschilderen in de gewenste kleur.

Attentie

 • Gereedschap dadelijk na gebruik met water schoon maken.
 • Eventuele vlekken direct deppend verwijderen met een vochtige doek.
 • Verpakking na gebruik goed sluiten.
 • Vorstvrij bewaren.
 • Altijd de verwerkingsvoorschriften van de behangfabrikant opvolgen.