Ready & Roll Papier en Vinyl

Kenmerken en voordelen

  • Kant-en-klaar
  • Direct op het behang
  • Extra sterk

Toepassing

Gebruiksklare lijm met een uitstekende kleefkracht voor het verlijmen van alle soorten papier-, duplex- en vinylbehang op normaal absorberende ondergronden zoals o.a. steen, beton, stucwerk, gips en cement Handige rechthoekige emmer voor roller of kwast.

 

Verbruik:

Ca. 140 à 200 g/m². Aantal rollen o.b.v. rollen van 53 cm breed x 10 m lang.

 

Kleur:

Wit, droogt doorschijnend op

 

Verwerkingstemperatuur:

Niet verwerken bij een temperatuur onder +5°C

 

Grondstof:

Polyvinylacetaat-dipersie

 

Verwerkingstijd:

15 à 20 minuten bij +20°C. Eventuele correcties binnen deze tijd uitvoeren.

Een hoge kamertemperatuur verkort de verwerkingstijd.

 

Verpakking:

  • Emmer voor 3 rollen (2,25 kg)
  • Emmer voor 6 rollen (4,5 kg)

Verwerkingsvoorschriften

Voorbereiding van de lijm

Goed doorroeren voor gebruik.

Voorbereiding van de ondergrond

Zorg voor een schone, stofvrije,droge, vaste en vlakke ondergrond, die vrij is van  vochtproblemen.

Oud behang verwijderen met Perfax Behangafweekmiddel en Perfax Behangafsteker. Een waterbestendige wandbekleding vooraf doorprikken met de Perfax Behangperforator zodat het afweekmiddel kan inwerken op de lijm. Scheuren en gaten vullen met een Perfax vulmiddel.

Een normaal zuigende ondergrond is vereist. Op niet zuigende ondergronden kan gebruik gemaakt worden van Perfax Behangrandenlijm. De ondergrond kan soms ook terug zuigend gemaakt worden door bv. het afschuren van de aanwezige verflaag. Sterk zuigende ondergronden dienen voorbehandeld te worden. Bij normaal stucwerk volstaat het om voor te lijmen met verdunde behanglijm (met gelijke hoeveelheid water vermengen). Voor bepaalde ondergronden zoals gipsplaten, uitermate droog stucwerk, snelbouwmaterialen, cellenbeton, e.a. is het nodig een geschikte primer, afhankelijk van de ondergrond, aan te brengen. 

Behangen

De lijm met de Perfax Lijmkwast voldoende en gelijkmatig op de rugzijde van het behang aanbrengen, neem de randen goed mee. Vouw de behangbanen op volgens onderstaande instructie op en laat ze voldoende inweken (ca. 10 à 15 minuten). Het opvouwen voorkomt dat de naden gaan openstaan en de lijm tijdens de langs de randen opdroogt. Voor het aanbrengen op de wand, het behang zo nodig nogmaals zuinig insmeren.

Breng het behang stotend op de muur aan. Druk de banen gelijkmatig van boven naar beneden, van het midden naar buiten aan en strijk ze glad met de Perfax Behangspatel. Druk de naden aan met de Perfax Naadroller. Snijd het behang langs plafond, plinten en kozijnen op maat met behulp van de Perfax Behanglineaal.

Attentie

Gebruik altijd schoon gereedschap. Lijmvlekken direct met een vochtige doek deppend verwijderen. Gereedschap met water reinigen. De voorschiften van de wandbekledingsfabrikant in acht nemen. Buiten bereik van kinderen houden. De verpakking na gebruik goed sluiten. Op een koele en vorstvrije plaats bewaren. Niet beneden +5°C verwerken. Niet ontvlambaar. Houdbaarheid: 1 jaar in ongeopende verpakking.