Wandlijm voor Vinyl en Textiel

Kenmerken en voordelen

 • Speciaal voor vliesbehang en behang met vliesrug
 • Direct op de muur aan te brengen
 • Spat niet bij het aanbrengen
 • Gemakkelijk te 'rollen'
 • Hoge initïele aavangshechting

Toepassing

Speciaal ontwikkeld voor het snel, eenvoudig en schoon verlijmen van de nieuwe generatie van behang met vliesrug of vliesbehang. Geschikt voor alle vliesbehangcollecties met gladde vliesrug, vliesrug in reliëf, alle behangbreedtes en gewichten. Hoge aanvangshechting en optimale kleefkracht tot in de naad. Instant kwaliteit: gebruiksklaar na 3 à 5 minuten.

Perfax Roll On is kalkbestendig en daardoor zelfs geschikt voor toepassing op nieuwe pleisterlagen.

 

Soortelijk gewicht:

460 - 530 g/l

 

Voornaamste grondstof:

Metylcellulose met kunsthars toeslagstoffen

 

Oplossend vermogen:

na ca. 3 minuten gebruiksklaar

 

pH- waarde van de oplossing:

8 - 9

 

Uiterlijk na oplossing:

Melkwit, kortdradig en dik

 

Aanmaakverhouding:

Zie tabel

 

Verpakking:

 • Pakje 200 gram

Verwerkingsvoorschriften

Voorbereiding van de lijm

Goed doorroeren voor gebruik.

Voorbereiding van de ondergrond

Geschikt voor alle zuigende ondergronden, zoals o.a. stuc- en pleisterwerk, beton, eternit, hout, hardboard, spaanplaat, etc., mits deze vast, blijvend droog, vlak, stof- en vetvrij zijn. Verf- en behangresten verwijderen; vastzittende olieverflagen dienen te worden opgeruwd en/of aangeloogd met b.v. ammoniak. In dit laatste geval met schoon leidingwater naspoelen.

De vorige wandbekleding vooraf doorprikken met behulp van de Perfax Behangperforator en daarna het Perfax Behangafweekmiddel laten inwerken. Met de Perfax Behangafsteker kan de wandbekleding eenvoudig verwijderd worden. Het is aan te bevelen de ondergrond na het verwijderen van de vorige wandbekleding en voor het opnieuw behangen te reinigen .
Scheuren en gaten dienen gevuld te worden. Dit kan gebeuren met bijvoorbeeld een vulmiddel uit het Porion assortiment.

Sterk zuigende ondergronden voorlijmen met verdunde Perfax Wandlijm Vinyl en Textiel (20% water toevoegen aan de gebruiksklare lijm).

Bij een niet-absorberende, of ook niet zuigende, ondergrond een hechtbrug creëren door een laag Perfax Lijm voor Muurrenovatie en Polystyreen (verdund met 20% water) aan te brengen. Deze laag volledig laten drogen en daarna behangen zoals een gewone pleisterlaag. Kleine niet aborberende oppervlakken kunnen met behulp van Perfax Wandlijm voor Behangranden, Vinyl op Vinyl en Moeilijke Ondergronden behangen worden, zonder vooraf een hechtbrug te creëren.

Aanbrengen van de lijm

De lijm wordt met een lamsvachtroller of lijmkam (nr. A1 / B1) in de baanbreedte op de ondergrond aangebracht. De wandbekleding in de nog natte lijmfilm op de wand aanbrengen en aanwrijven. De banen stotend plakken en gladstrijken met een borstel of doek van het midden naar de rand en van boven naar beneden. Aansluitend de naden met een behangroller aandrukken. Voor het gladstrijken van behang zonder reliëf gebruikt u best de Perfax Behangspatel.

Slechts zoveel lijm aanbrengen op de ondergrond als in 20 minuten kan worden beplakt. Een hoge temperatuur verkort de open tijd. Correcties zijn makkelijk uitvoerbaar binnen deze opentijd. Een feilloze afwerking aan plafond, plint, …krijgt u met behulp van het Perfax Behangliniaal. 

Attentie

 • Gereedschap dadelijk na gebruik met water schoon maken.
 • Eventuele vlekken direct deppend verwijderen met een vochtige doek.
 • Verpakking na gebruik goed sluiten.
 • Vorstvrij bewaren.
 • Altijd de verwerkingsvoorschriften van de behangfabrikant opvolgen